Radar structures

KVE Radar Structures specialiseert zich in het ontwerp en productie van radarbehuizingen. Een radarbehuizing, of simpelweg radome, is een structuur die zo min mogelijk de elektromagnetische straling blokkeert of verstoort. Grote antennes, bijvoorbeeld voor telecommunicatie en radiotelescopen, hebben vaak een radome nodig (of andere behuizing) om deze te beschermen tegen weersinvloeden, zoals zonlicht, wind en vocht. Een radome is voornamelijk noodzakelijk voor antennes die geplaatst worden in locaties waar windvlagen en stormen vaak voorkomen, om zo de antennes te beschermen tegen hagel en windgedragen stof en zand.

Vezel-versterkte kunststoffen, zoals glasvezel of aramide composieten, beschikken over de unieke combinatie van structurele integriteit en goede elektromagnetische eigenschappen: een lage diëlectrische constante met een lage diëlectrische verwarming. Daarom zijn eigenlijk alleen composieten geschikt voor radomes. Andere redenen voor het gebruik van composiet is de mogelijkheid om lichtgewicht structuren te realiseren, die makkelijk gedragen kunnen worden door personen en die makkelijk te vervoeren zijn met lichte voertuigen.

KVE’s meerwaarde is de combinatie van grondige kennis van materialen en processen voor serieproductie met een goed begrip van radartheorie en testen van radarstructuren. Door deze combinatie van kennis, kunnen wij als KVE onze klanten blijven ondersteunen met de nieuwste ontwikkelingen en met betrouwbare toelevering van radarstructuren.

Voor meer informatie rondom radarstructuren, neem gerust contact op met:

Dhr. Harm van Engelen: info@kve.nl

Smart-L